Bakgrunden till Tullinge CrossFit, söder om Stockholm vid Huddingevägen

En kompis sa till mig “på lördag, då ska vi testa ett sjukt pass på gymmet”. Han hade börjat träna med en kille som hette Rambo och de hade kört en ny grej med olika pass varje gång. Tungt, flåsigt, syra, allt och dessutom samtidigt. “Okej” tänkte jag, “han har tjatat om det här i två månader nu så jag får väl testa så att han ger sig”. Min kompis dök inte upp, så jag tränade själv med den där Rambo. Vi körde en workout som hade ett namn, “The Seven”, jag skalade ner vikterna, jag skalade ner repsen och efter fem varv och en timme av känslan att drunkna gav jag upp. Alla år av träning jag hade bakom mig kändes värdelösa. Det var dags för en förändring, året var 2012 och vi började med CrossFit.

Efter ett par månader av att träna ett pass på morgonen och ett på kvällen blev det för mycket för vårt gym, vi två tog upp lika mycket plats som 20 andra gjorde tillsammans. Vi fick ett ultimatum, träna som vanligt eller träna någon annanstans.

“CrossFit är ju grejen, varför fattar ingen?”

Vi fick tag i en liten lokal på 29 kvadratmeter som vi började träna CrossFit i, på riktigt. Ett par stänger, ett gäng vikter, 2 roddmaskiner samt ett pullup-räcke. Det var mycket pengar för att träna men det fanns ingen annanstans att köra CrossFit på och vi hade några kompisar som kunde tänka sig att betala efter att ha testat med oss.

De fattade. CrossFit är grejen.

Jag heter Simon och har startat Tullinge CrossFit tillsammans med Rambo.

2020 är Tullinge CrossFit 300 kvadratmeter med dubbla passytor, 11 tränare och kan alltid erbjuda Open gym (träning vid sidan av passen), CrossFit Kids (CrossFit för barn) och CrossFit Teens (CrossFit för tonåringar).

* varje söndag klockan 12 har vi Teamwod-provapåpass!!